Paskah

Paskahnyaéta kabangkitan Yesus Kristus, kadua ngan ukur Natal pikeun urang Kristen.

 

Dina 325 Masehi, Déwan Nicea mutuskeun pikeun miéling kabangkitan Yesus, pangadeg Garéja Kristen, Minggu kahiji sanggeus bulan purnama kahiji sanggeus 21 Maret salaku Easter, jadi, Tanggal pasti tina Easter teu pasti unggal taun.Sarta alatan Easter sok dina Minggu, éta bisa disebut Easter Day atawa Easter Minggu.Minggu saatos Paskah disebut Minggu Paskah, dimana para jamaah ngadoa unggal dinten.

 

40 dinten sateuacan Paskah nyaéta Puasa, periode 40 dinten ti Rebo Ash dugi ka dinten sateuacan Paskah.Ieu miéling 40 poé Yesus puasa atawa penance di gurun.Puasa masihan kasempetan pikeun murid-murid pikeun tobat, puasa, nampik diri, sareng tobat, dimana aranjeunna dipénta pikeun ngabersihkeun diri tina kajahatan sareng DOSA taun katukang.

 

Numutkeun adat Kristen, dina dinten sateuacan Paskah, garéja bakal ngayakeun solat wengi.Peuting éta, sakabéh lampu di gareja pareum, hartina dunya ieu poék.Nalika jam nuju tengah wengi, imam nyepeng lilin cahayana (ngalambangkeun cahaya Kristus), walks kana garéja jeung hurung lilin dina leungeun unggal pangagem.Sakeudeung, sakabeh garéja geus bercahya ku loba lilin, sarta solat réngsé.

 

Paskah mangrupikeun dinten pikeun ibadah sareng kagiatan kaagamaan sapertos Eucharist.Kecap-kecap anu mimiti diucapkeun ku jalma-jalma nalika patepung nyaéta "Gugah Gusti".Lajeng jalma masihan endog Easter ka silih, sarta barudak dahar bonbon kelenci jeung ngabejaan carita kelenci.Numutkeun adat nagara barat, endog sareng kelenci mangrupikeun simbol sareng maskot khas Paskah.

 

 


waktos pos: Dec-17-2021