Poé indung

Paribasa Yahudi: Allah teu bisa di mana-mana sahingga jadi ibu.

  Perayaan purba indung

  Rhea, Ibu dewa Yunani

  Jalma dina loba budaya kuna sohor libur honoring keibuan, personified salaku Déwi a.Ieu ngan sababaraha di antarana:

  Yunani Kuna sohor libur keur ngahargaan ka Rhea, indung dewa, kaasup Zeus.

  Bangsa Romawi kuno ngagungkeun liburan pikeun ngahargaan ka Cybele, déwi indung.

  Di Kapuloan Britania jeung Éropa Celtic, DéwiBrigid, sarta engké panerusna St. Brigid, anu ngahormatan jeung Spring Hari Ibu.

  Motherhood ngahormatan di jaman modern

  Poé Indunghenteu dirayakeun dina dinten anu sami di sakuliah dunya, contona, di Amérika Hari Ibu lumangsung dina Minggu kadua dina Méi sedengkeun di Inggris ngahormatan dina Minggu kaopat dina Puasa (Pikeun inpormasi anu langkung lengkep ihwal Puasa, mangga pariksa Puasa dina " Kamus Easter" atanapi Karnaval dina "Word & Story").

  Poé Indung di Britania (21 Maret 2006)

  jajan simnel, a fruitcake euyeub kadang ditutupan ku némpelkeun almond

  Mothering Minggu ieu sohor di Britania dimimitian dina abad ka-17.

  Dimimitian salaku dinten nalika magang sareng pagawé tiasa uih deui ka bumi pikeun nganjang ka ibu-ibuna.Sacara tradisional, lalaki balik ka imah kalayan kado "mothering cake" - jenis fruitcake atawa pastry buah-kaeusi katelah kueh simnel.

  Poé Indung di Amérika (14 Méi 2006)

  Hatur nuhun ka Anna M. Jarvis, Poé Ibu geus jadi libur resmi di Amérika Serikat.

  Sanggeus sataun nalika indungna maot dina Méi 9, 1905, Anna M. Jarvis dihadiran layanan peringatan di garéja maranéhanana.Diideuan ku jasa éta, anjeunna panginten bakal saé upami jalma nyéépkeun waktos pikeun ngahormatan pribadi ka indungna.Lajeng, putri mimiti ngagunakeun sababaraha warisan nya pikeun ngamajukeun dinten anu bakal ngahargaan sakabeh ibu.

  Anjeunna sareng anu sanésna ngayakeun kampanye nyerat surat ka menteri, pangusaha, sareng politikus dina usaha pikeun ngadegkeun Hari Ibu nasional.Aranjeunna suksés dina tungtungna.Présidén Woodrow Wilson, dina taun 1914, ngadamel pengumuman resmi anu nyatakeun Hari Ibu minangka perayaan nasional anu bakal dilaksanakeun unggal taun dina Minggu 2 Méi.

  Anyelir: lambang Hari Ibu

  Éta Jarvis anu mimiti adat ngagem anyelir dina Poé Ibu sabab anyelir mangrupikeun kembang karesep indungna.

  Anyelir pink nyaéta pikeun ngahormatan indung anu hirup sareng anyelir bodas mangrupikeun mémori tina indung anu maot.


waktos pos: Jan-11-2022